X

PalliArts in de regio

Sinds de lancering op 8 maart 2016 is de app PalliArts al 30.000 keer gedownload. Met actuele landelijke en regionale informatie over palliatieve zorg ondersteunt PalliArts (huis)artsen en anderen bij het verlenen van goede palliatieve zorg, afgestemd op de wensen van de patiënt en diens naasten.

Regionale informatie

Alle Netwerken Palliatieve Zorg nemen deel aan de app. Zij verzorgen de informatie over het zorgaanbod in de regio. Zoals eventuele regionale transmurale afspraken en actuele informatie over beschikbare bedden in de hospices en palliatieve units.

Gebruik
De meeste gebruikers bevinden zich in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. De richtlijnen Pijn, Palliatieve sedatie, Angst en Delier zijn het meest bekeken, maar ook onderdelen als Medicatie/Tabellen worden vaak geraadpleegd.

Initiatiefnemers
PalliArts is een initiatief van Marije Brull en Marlie Spijkers van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant, ontwikkeld in samenwerking met IKNL en deels gefinancierd door VGZ. Fibula ondersteunt bij de implementatie van dit mooie initiatief. PalliArts is eigendom van IKNL. 

Landelijke informatie
IKNL verzorgt de landelijke informatie in de app. Denk aan de samenvatting van de richtlijnen palliatieve zorg uit Pallialine en informatie over regionale consultatieteams voor vragen over complexe zorgsituaties. De consultatieteams zijn rechtstreeks te bellen vanuit PalliArts.

Patiëntenfolders 
In de app staan patiëntenfolders die (huis)artsen en andere zorgverleners rechtstreeks naar een patiënt kunnen mailen. Het gaat om patiëntenfolders als Angst, Anorexie (en gewichtsverlies), Decubitus, Delier, Dyspneu, Jeuk, Koorts, Misselijkheid en overgeven, Slaapproblemen en Vermoeidheid.


App gratis downloaden

 


Feedback
Stuur eventuele vragen of feedback over techniek naar PalliArts: pallialine@iknl.nl
Tips en verbeteringen over informatie in uw regio kunt u doorgeven aan de netwerkcoördinator van de betreffende regio.

In de media
Op twitter is er regelmatig aandacht voor PalliArts en in het magazine Arts en Auto deelt Ronald van Nordennen zijn ervaringen met Palli-Arts: “Als hospice-arts gebruik ik Palli-Arts meerdere malen per dag. Als ik consulentendienst heb in mijn regio Roosendaal-Bergen op Zoom-Tholen zelfs nog vaker...." Bron: Arts en Auto november 2016.